Clove Building, 4 Maguire Street, London SE1
Client:
Dorrington

Programme:
10 weeks

Value:
£524,000


Please click to
download a
PDF version

Description:

Open Contracts have carried out many refurbishment and fitting out projects in the Clove Building over the last 10 years and we were recently appointed to deliver the Cat A refurbishment of the 1st floor North.

Scope:

The works commenced with the stripping back to shell of the 8,000 sq ft office suite including the removal of all partitions, ceilings, raised access floor and services.

To maximise the impact of the base materials, the brick walls and concrete ceiling slab were shot blasted and sealed before the refitting began.

A new heat recovery Mitsubishi air conditioning and fresh air ventilation system was designed and installed together with LED suspended lighting to meet the efficiency and environmental demands of modern occupiers.

Extensive works to the perimeter walls were carried out to ensure consistency of shadow gaps and material surface junctions.

There was also a new raised floor fitted, new entrance doors and a full redecoration carried out.

As part of the project, the approach corridor was upgraded with hold open doors and new lighting and furniture.

The client was delighted with the finished project and secured an early letting.